• Wijnkoeler voor het serveren van uw wijn op de juiste temperatuur


  13 February 2017

  Wijnliefhebbers verdiepen zich de laatste jaren steeds meer in hun favoriete drankje. De kennis onder de amateurs wordt steeds groter. Toch blijft het verrassend dat nog lang niet iedereen bekend is met het koelen van rode wijn. De meeste liefhebbers denken dat deze op kamertemperatuur geserveerd dient te worden. Dit klopt voor een deel. Kamertemperatuur is een term die een eeuw geleden bedacht is. Helaas was kamertemperatuur toen nog 18 graden en niet de 20 of 21 die we vandaag de dag hanteren. De meeste flessen staan veel te warm. Met een wijnkoeler heeft u dit probleem binnen vijf minuten opgelost.

  Wat zijn de voordelen van een wijnkoeler vergeleken met een koelkast?

  Een wijnkoeler is natuurlijk heel leuk, maar u heeft ook gewoon een koelkast. Dit klopt, maar een koelkast doet er A vrij lang over en B koelt deze de fles veel te koud. Een rode wijn dient meestal gereserveerd te worden tussen de 16 en 18 graden. De exacte temperatuur is afhankelijk van het druivensoort. Als u een frisse jonge rode wijn heeft dan kiest u meestal voor 14 graden. Om de temperatuur van 18 graden te bereiken moet u de fles een uur lang in de koelkast leggen. Dit is ontzettend onhandig als u dit vergeten bent en uw visite voor de deur staat. Een koeler koelt de fles binnen 5 minuten op de juiste temperatuur. U bent voortaan nooit meer de fles vergeten te koelen. Nog een voordeel is dat u de wijnkoeler gewoon op tafel neerzet. U kan zo in de gaten houden of de fles op temperatuur blijft en deze er eventueel uithalen als de wijn te koud wordt.

  Hoeveel verschil maakt een n graden?

  En of twee graden verschil met de serveertemperatuur maakt absoluut veel uit. Bij de opleiding tot Sommelier laten de leraren dit de leerlingen zelf ervaren. Ze schenken dezelfde wijn in op verschillende temperaturen. Ze nemen bijvoorbeeld de 18 graden en de 20 graden. Vervolgens vragen ze een beschrijving. Het resultaat is dat de wijn uit de wijnkoeler veel beter smaakt dan zonder koeling. Dit komt doordat een te warme wijn alleen een alcoholsmaak afgeeft. Je mist hierdoor de verschillende smaken die de wijnmaker erin verwerkt heeft.

  Wijnkoeler online bestellen

  U denkt meteen zon wijnkoeler neemt veel ruimte in beslag en kost veel geld? U bent misschien in de war met een wijnklimaatkast. De wijnkoeler is gewoon een voordelig alternatief waarmee u de fles binnen 5 minuten op temperatuur kan brengen. Er is een voordelige uitvoering waarbij u een soort zak rond de wijn plaatst, maar er is ook een luxe RVS uitvoering waarbij het koelelement is weggewerkt. U heeft al een wijnkoeler vanaf 8 in onze online shop. Een handige tip is wel om eventueel een wijnthermometer mee te bestellen. U weet dan zeker dat de wijn op de juiste temperatuur geserveerd wordt.

   

Plaats Recensie