• Met deze tips bespaart u makkelijk energie


  20 March 2020

  We geven allemaal veel geld uit aan energie. We weten dat we daar veel luxe en comfort voor terug krijgen, maar een lagere energierekening wil iedereen. Om die reden zien we dat steeds meer mensen besluiten om zelf energie op te wekken. Tien jaar geleden was een zonnepaneel op een dak nog bijzonder, nu kijken we daar niet meer van op.

  Waar is de verspilling?

  Op alle fronten probeert u te besparen. Wij gaan ervan uit dat u in een goed geïsoleerde woning woont. Zo niet, daar is nog veel te halen. Check daarom uw woning; heeft het huis overal dubbel glas? Hoe zit het met de spouwmuur, zijn daar nog mogelijkheden voor isolatie? Maar bovenal; hoe is het dak? Zit er op zolder iets van isolerende platen of wol? En op gebied van elektriciteit; is daar verspilling? Brandt er verlichting in een ruimte waar u toch niet bent? Hoe zit het met de stand-by functies van de apparatuur; kan de stekker niet uit het stopcontact? Allemaal vragen of dat u niet verspilt. Bewust zijn waar de energie aan op gaat is de remedie voor duurzaam leven en flink besparen.

  Na het checken

  Zodra u weet waar de verspilling is in en rond de woning, kunt u nog bezuinigen. Zo kan een beslag met een garde klaargemaakt worden, het hoeft niet met een elektrisch mixer. Dan heeft u gelijk uw workout gehad, u bespaart niet alleen op elektriciteit maar ook op de fitness. Echter de meeste mensen die wij kennen willen niet inleveren op luxe en comfort, daarom verkiezen de meeste mensen maar voor het gebruiken van energiezuinige wasprogramma's en daarna de was niet in de droger, maar het uithangen om het te laten drogen.

  Direct lagere energierekening

  Zonder op energie te besparen kunt u een fors lagere energierekening verkrijgen door over te stappen van energieleverancier. Om energieleveranciers te vergelijken kunt u naar de site van overstappen.nl gaan. U kunt gemakkelijk energie vergelijken en kijken welke voor uw situatie het goedkoopst is. Het duurt maar enkele minuten en hiermee kunt u gemakkelijk geld besparen.

Plaats Recensie