U bent hier: Home » News
 • Je keuken praktisch indelen


  06 February 2018

  We brengen in ons leven veel tijd door in de keuken. Als het niet voor koken is, is het wel voor het nuttigen van een lekker drankje of gebruiken we het als leefruimte. Het is dan ook van groot belang dat we ons op ons op gemak voelen in de keuken. Hierdoor is het belangrijk om je keuken praktisch in te delen. Keukenhulpjes kunnen je hierbij helpen. Speciaal voor jou tips om je keuken praktisch in te delen.

   

  Je keuken een persoonlijke uitstraling

   

  Ook in je keuken is het belangrijk om een persoonlijke uitstraling door te voeren. Welke stijl vind jij mooi? Van welke kleuren geniet je? Wat past bij jou? Met behulp van de antwoorden op deze vragen kun je ervoor zorgen dat de keuken echt een ruimte wordt die past bij jou en je gezin. Bij het nieuwe wonen vind je tips en tricks om jouw huis een persoonlijk tintje te geven. 

  Alle ruimte benutten

   

  De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis. We willen dan ook graag zien dat deze geordend en praktisch blijft. Zelf ben ik hier echter heel slecht in. Wat heel erg kan helpen bij een praktische indeling is het creëren van genoeg opbergplaatsen. Zelfs in een kleine keuken kan je genoeg opbergen als je maar creatief omgaat met de ruimte. Zorg er allereerst voor dat je alle muren gebruikt. Keukengerei hoef je bijvoorbeeld niet altijd in lades te leggen of op het aanrecht te zetten. Hang ze netjes op voor een geordende uitstraling en een efficiënte manier van werken in de keuken. Ook kan je ervoor kiezen om borden en glazen op te bergen in een servieskast in de eetruimte. Deze ruimte kan je dan weer gebruiken voor het opbergen van pannen en voedingswaren.

 • Het aanschaffen van de juiste pannen


  11 December 2017

  Wie de juiste pannen in huis wilt halen, zal zichzelf een aantal vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld: Wat van fornuis gebruik je? Ben je op zoek naar een complete pannenset of juist één pan? In dit artikel vertellen we jou meer over het kopen van pannen en waar je allemaal op moet letten.

   

  Het kopen van de juiste pannen is belangrijk voor je gezondheid en daarnaast voor het gemak van koken. Je kunt een pan kopen voor een tientje, maar ze worden ook aangeboden voor duizenden euro’s. Het is dus maar net wat je wilt en wat je budget is. Wel is het slim om goed na te denken over welke pannen je wilt kopen en eerder iets meer geld uit te geven dan te weinig. De meeste pannen van kwaliteit gaan jaren mee, terwijl goedkopere pannen het na een korte tijd kunnen begeven. Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker voor pannen.

  Type fornuis

  Het is belangrijk dat je voor een pan kiest die bij jouw type fornuis past. Over het algemeen zijn alle pannen geschikt voor koken op gas, maar in het geval dat je gebruik maakt van inductie heb je andere pannen nodig. De meest gebruikte fornuistypen zijn: gas, inductie, elektrisch, keramisch, halogeen en de oven. Bij een inductie kookplaat levert warmte op door magnetisch contact met de pan. In dit geval is het belangrijk dat je voor een pan kiest, waarvan de gehele bodem contact maakt met de kookplaat. In dit geval kies je voor pannen met een dikke bodem die gemaakt zijn van gietijzer.

   

  Bij een elektrische en pannen op gas is het stuk makkelijker. Deze type fornuizen zijn in principe geschikt voor iedere pan. Het is belangrijk dat de bodem goed contact maakt met de kookplaat, zodat het zo mijn mogelijk warmte verliest. Bij het koken met gas hoef je maar aan één ding aandacht te geven en dat is of de bodem van de pan contact maakt met het gasfornuis. Wanneer het niet groot genoeg is past de pan simpelweg niet op het fornuis, wat koken onmogelijk maakt. In dit geval is het slim om voor zwaardere pannen te kiezen voor een betere balans.

   

  Bij een keramische kookplaat kun je gebruik maken van bijna alle soorten materialen. Wel is het belangrijk dat de kookplaat zoveel mogelijk bedekt is, zodat het doorgeven van de warmte geen probleem is. Bij halogeen kun je de meeste pannen ook aanschaffen. In principe gelden hier dezelfde regels voor als bij de keramische verwarmplaten. Wanneer je een pan in de oven wilt plaatsen zal je moeten kijken tot hoeveel graden een pan verhit kan worden. Dit verschilt per materiaal. Gietijzer bijvoorbeeld is goed bestemd tegen hoge temperaturen.

  Het onderhoud van de pannen

  De ene pan vereist meer onderhoud dan de andere. Plaats je het liefst een pan in de vaatwasmachine, dan is het slim om hiermee rekening te houden. Door je pannen goed te onderhouden kun je de levensduur van de pannen flink verlengen. Bij het wassen van de pannen is het belangrijk dat je de pan laat afkoelen en vervolgens direct schoonmaakt (niet wachten tot de volgende dag). Vervolgens maak je de pan schoon met warm water, een sopje en een afwasborstel. Het is belangrijk dat je geen schuurmiddel of schuurspons gebruikt, aangezien je hiermee de pan eenvoudig kunt beschadigen.

  Pannen met een anti-aanbaklaag

  Je kunt ervoor kiezen om pannen met een anti-aanbaklaag te kopen. Het voordeel is dat je hiermee de pannen eenvoudiger schoon kunt houden, aangezien er geen etensresten in de pan blijven zitten. Het nadeel is dat eten aan de pan moet plakken om een bruin jasje te krijgen en knapperig te worden, iets wat we juist zo lekker vinden. De meeste mensen gooien de temperatuur wat omhoog en proberen op die manier het eten mooi bruin te krijgen. Het probleem is dat het eten eerder zwart wordt en dat deze hoge temperaturen vaak niet goed zijn voor de anti-aanbaklaag. Wanneer je een pan wilt kopen met een anti-aanbaklaag, is het beter om te kiezen voor thermolon als materiaal. Deze pannen hebben namelijk een hogere smeltpunt. Neem een kijkje op pannen voor een overzicht van kwalitatieve pannen.

   

 • Een koelkast kopen


  24 August 2017
  Als eerst moet je een aantal dingen doen voordat je op zoek gaat. Bepaal de afmetingen van het gebied waar de koelkast zal moeten komen. Als je online shopt of in de winkel zie je vaak gemakkelijk de hoogte, breedte en diepte van wat je overweegt te kopen en controleer of ze dan in de ruimte passen. Vergeet niet om een paar centimeter boven en achter het apparaat toe te staan voor lucht om te circuleren. Zorg er ook voor dat er genoeg ruimte is om de deur te openen. Als u naar een apparaat gaat zoeken met de diepvriezer boven of onder, moet u ook op letten in welke richting u de deuren wilt openen om u een goede toegang te bieden. Zorg ervoor dat de deuren van de koelkast die u wilt openen in een goede richting eventueel kunnen worden omgedraaid. Als ze omkeerbaar zijn, specificeer op welke manier u wilt dat ze worden geopend voordat het model bij u thuis wordt geleverd. Heb je al een koelkast maar werkt deze niet meer? Kijk dan voor het juiste koelkast onderdeel op onderdelenwinkel.nl. Nog wat handige tips:
  • Eén met verstelbare glazen planken. Ze bevatten roosters soms en bieden maximale flexibiliteit voor opslag.
  • Zorg ervoor dat u een vriezer zoekt die naar buiten trekt als een lade, waarbij de inhoud in 1 oogopslag wordt blootgesteld. Kijk ook naar een model met manden om u bevroren voedsel georganiseerd te houden.
  • De grootste koelkast die in uw keuken past, om de plankbreedte te maximaliseren.
  • Hoe weet ik welke modellen energie besparend zijn? Zoek naar het Energy Star-label. Apparaten krijgen deze beoordeling van de overheid als ze significant efficiënter zijn dan de minimale overheidsstandaarden. Een andere manier om energieverbruik te meten is om het energielabel te lezen. Dit vertelt u de jaarlijkse operationele kosten van het model tegen verschillende gebruiksniveaus. Het geeft u ook een snelle inschatting van de jaarlijkse energiekosten in vergelijking met andere modellen.
  • Wijnkoeler voor het serveren van uw wijn op de juiste temperatuur


   13 February 2017

   Wijnliefhebbers verdiepen zich de laatste jaren steeds meer in hun favoriete drankje. De kennis onder de amateurs wordt steeds groter. Toch blijft het verrassend dat nog lang niet iedereen bekend is met het koelen van rode wijn. De meeste liefhebbers denken dat deze op kamertemperatuur geserveerd dient te worden. Dit klopt voor een deel. Kamertemperatuur is een term die een eeuw geleden bedacht is. Helaas was kamertemperatuur toen nog 18 graden en niet de 20 of 21 die we vandaag de dag hanteren. De meeste flessen staan veel te warm. Met een wijnkoeler heeft u dit probleem binnen vijf minuten opgelost.

   Wat zijn de voordelen van een wijnkoeler vergeleken met een koelkast?

   Een wijnkoeler is natuurlijk heel leuk, maar u heeft ook gewoon een koelkast. Dit klopt, maar een koelkast doet er A vrij lang over en B koelt deze de fles veel te koud. Een rode wijn dient meestal gereserveerd te worden tussen de 16 en 18 graden. De exacte temperatuur is afhankelijk van het druivensoort. Als u een frisse jonge rode wijn heeft dan kiest u meestal voor 14 graden. Om de temperatuur van 18 graden te bereiken moet u de fles een uur lang in de koelkast leggen. Dit is ontzettend onhandig als u dit vergeten bent en uw visite voor de deur staat. Een koeler koelt de fles binnen 5 minuten op de juiste temperatuur. U bent voortaan nooit meer de fles vergeten te koelen. Nog een voordeel is dat u de wijnkoeler gewoon op tafel neerzet. U kan zo in de gaten houden of de fles op temperatuur blijft en deze er eventueel uithalen als de wijn te koud wordt.

   Hoeveel verschil maakt een één graden?

   Eén of twee graden verschil met de serveertemperatuur maakt absoluut veel uit. Bij de opleiding tot Sommelier laten de leraren dit de leerlingen zelf ervaren. Ze schenken dezelfde wijn in op verschillende temperaturen. Ze nemen bijvoorbeeld de 18 graden en de 20 graden. Vervolgens vragen ze een beschrijving. Het resultaat is dat de wijn uit de wijnkoeler veel beter smaakt dan zonder koeling. Dit komt doordat een te warme wijn alleen een alcoholsmaak afgeeft. Je mist hierdoor de verschillende smaken die de wijnmaker erin verwerkt heeft.

   Wijnkoeler online bestellen

   U denkt meteen zo’n wijnkoeler neemt veel ruimte in beslag en kost veel geld? U bent misschien in de war met een wijnklimaatkast. De wijnkoeler is gewoon een voordelig alternatief waarmee u de fles binnen 5 minuten op temperatuur kan brengen. Er is een voordelige uitvoering waarbij u een soort zak rond de wijn plaatst, maar er is ook een luxe RVS uitvoering waarbij het koelelement is weggewerkt. U heeft al een wijnkoeler vanaf € 8 in onze online shop. Een handige tip is wel om eventueel een wijnthermometer mee te bestellen. U weet dan zeker dat de wijn op de juiste temperatuur geserveerd wordt.